• המקדש והקרבנות

האם מותר להכין ולהדליק את קטורת הסמים בימינו?

הרב עזריה אריאל

ו תשרי תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, קראתי ונראה שבימינו יודעים לזהות את כל מרכיבי קטורת הסמים שהייתה בבית המקדש. שאלתי היא, האם מותר להכין את הקטורת ולהדליק אותה? הייתי רוצה לדעת איזה ריח היה בבית המקדש.
תשובה
לשואל, שלום וברכה וגמר חתימה טובה! אסור לעשות לשימוש אישי קטורת עם כל המרכיבים שלה והיחסים המדויקים ביניהם. הקטורת המדויקת מיועדת למקדש בלבד. כך כתוב בתורה (שמות ל, לז-לח): "וְהַקְּטֹרֶת אֲשֶׁר תַּעֲשֶׂה בְּמַתְכֻּנְתָּהּ לֹא תַעֲשׂוּ לָכֶם, קֹדֶשׁ תִּהְיֶה לְךָ לַה'. אִישׁ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה כָמוֹהָ לְהָרִיחַ בָּהּ - וְנִכְרַת מֵעַמָּיו". בכך אנחנו משמרים את היחס המיוחד אל הקודש, ולא מוזילים את הקטורת בהכנתה לכל דורש. על פרטי הלכה זו ראה ברמב"ם, הלכות כלי המקדש, פרק ב הלכה ט-י.