• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

איך להשתנות?

הרב אלישיב קפקה

ט אדר תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, אני מאוד רוצה להשתנות, רוצה אבל נופלת, אני רוצה להיות יותר טובה, לא לפגוע, לא לכעוס , פשוט להיות יותר טובה, אבל כל פעם אני נופלת ואני מאוכזבת מעצמי ומתחילה לבכות, אני בוכה על זה המון, בוכה לקב"ה שישנה אותי כי אני מנסה ומנסה אבל נופלת... לפעמים אני מרגישה שזה גדול עליי כי אני חושבת שהקב"ה מסתכל רק על המעשים ולא על הרצונות... אני לא רוצה להראות רעה בעיני ה , אני מתחזקת והתחלתי גם להתלבש בצניעות מכף רגל ועד ראש אבל עדיין לא מצליחה לעבוד על המידות, וקשה לי המחשבה שאולי הקב"ה כועס עליי כי אני לא מצליחה.. אז השאלה שלי היא- איך משתנים? האם הרצון נחשב בעיני ה?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, אשרייך על הרצונות החשובים, ודאי שה' מתסכל עליהם ומתחשב בהם. איך משתנים זו שאלה גדולה, ולכל אדם דרך ייחודית. כמה קווי יסוד: א. להחליט על תחום אחד בו מתמקדים. ב. ללמוד על התחום הזה, ולחשוב על סיבות מדוע טוב לך להתגבר על החולשה ומצד שני סיבות מדוע לא כדאי לך ליפול בהם. ג. לנסות לחשוב מראש אלו דברים או מצבים גורמים לך לנפילה ואלו דברים או מצבים עוזרים לך להתגבר. ד. להתאזר בהרבה סבלנות, תיקון המידות הוא דבר שדורש הרבה זמן והרבה עקביות והתמדה. ה. כדאי למצוא רבנית או דמות אחרת שאת מכירה באופן אישי שתוכל לעזור לך בצורה טובה יותר. זכרי שה' אוהב אותך ובעיקר שמח ברצון שלך. חזקי ואמצי, פורים שמח!!