האם צריך 2 כיורים לשטיפת כלים?

כולל הלכה בית אל

י"א אייר תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי כיור אחד במטבח וברוב הפעמים נמצאים ביחד הכלים של הבשרי והחלב. האם בשטיפת הכלים החלביים שנמצאים גם כלים בשריים בכיור יש איסור? וגם להפך שטיפת הכלים הבשריים ובכיור יש גם כלים חלביים. ועוד שאלה לרב, בטעות שפשפתי כלים חלביים בסקוטש בשרי. מה עליי לעשות, אפשר להכשיר אותם?
תשובה
הטוב ביותר שיהיו 2 כיורים נפרדים. במקרה שיש רק כיור אחד, ניתן להדיח את הכלים החלבי בנפרד מהבשרי, לנקות היטב את הכיור מכל השאריות, ורק אז להדיח את הסוג השני של הכלים. יש מחמירים להשתמש ברשת מיוחדת לכיור. ב. אם הדיחו עם הסקוטש במים שאינם רותחים אז אין בעיה. בברכה הרב דביר טובי