• גדולי ישראל ורבנים

האם צדיקים חטאו לפני שהם נהיו צדיקים

הרה"ג יעקב אריאל

ל ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום הרב, משום מה (אולי בגלל הסיפורי צדיקים שהייתי קורא בילדותי) יש לי את הדמיון שצדיקים מאז שהם נולדו הם נולדו עם דף גמרא ביד מעולם לא חטאו ומהלידה עד המיתה כל הזמן עשו מצוות האם יש אמת בדבר? אני משער שזה לא נכון אבל ככה אני מרגיש שאם כבר חטאת בילדותך ובנעוריך אין לך סיכוי להיות תלמיד חכם צדיק האם הדמיון הזה מקורו באמת או שזאת אשליה?
תשובה
אין צדיק בארץ אשר לא יחטא גם צדיקים גדולים לא נולדו כאלה אם כי יש להניח שלא חטאו הרבה ובשלב די מוקדם החליטו לבחור בדרך הנכונה