ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- תורה, מחשבה ומוסר
- אמונה
- שאלות כלליות
שאלה
אני לא בטוח שהבנתי מה הרב אומר.
האדם עצמו בסוף מחפש אמת. אמת שלא תלויה במה כפהו עליו בצעירותו ואילו היה יכול היה בודק את כל סוגי האפשרויות ובוחן אותם באופן אובייקטבי למען חיפוש אותה אמת.
אבל כאשר אנו שומרים תורה ומצוות ומתחילת חיינו זה הדבר היחידי שקיים הלב שלנו שבוי ואיתו גם שיקול הדעת הבריא שדרכו אנו רוצים לפעול יורד פלאים
והידיעה שאני לא בחרתי באמת מתוך שיקול דעת מוחלט מפריעה לי להבין שמה שאני עושה באמת נכון וע"כ שאלתי את הרב.
תשובה
שלום
סליחה על העיכוב במתן התשובה.
בוודאי יש מקום לברר מהי דרך האמת ובמה נכון להאמין.
יחד עם זאת כאשר אדם גדל בעולם ערכים מסויים והם מתאימים לערכי הצדק המוסר והיושר הוא לא צריך כל הזמן לחשוש אולי אני פועל לא נכון.
וכי אדם שרוצה לקנות דברים משמעותיים כמו רכב או בית מברר אצל כל(!) סוכנויות הרכבים או בודק אצל כל המתווכים בארץ. ברור שיש לו כללים ועקרונות שעל פי הם הוא מחליט ומסנן מה שלא שייך עבורו, כך בנמשל בענייני האמונה, אין צורך בכל החלטה ובכל ענין לפתוח שוב מחדש את כל יסודות האמונה, אדם עם שכל ישר ובריא יכול לקבל החלטות נכונות וטובות.
בהצלחה רבה.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר













