• עיתונות, רדיו וטלויזיה

חלוקת עתונים

הרה"ג דוב ליאור

י"ג מרחשון תשס"ו
שאלה
אני דתי מתחזק, בן 43, אני מחלק בשעות הבוקר עתונים חילוניים כגון "מעריב". האם מותר לחלק ולקרוא עיתונים כאלה? {יש לי קשיים במציאת עבודה אחרת}
תשובה
אינך מסייע לדבר עבירה ממש, משום שאינך מדפיס את העיתון, וגם אינך נותן לו במתנה את העיתון שלך. הדבר דומה לחנוני שמוכר אוכל לאדם שהוא יודע שלא יברך על האוכל. ההלכה אומרת שהדבר מותר, מפני שהוא רק מוכר לו ולא נותן לו במתנה, ואין בזה משום "לפני עיוור לא תתן מכשול". למרות זאת, אם באפשרותך למצוא עבודה אחרת, ודאי שזה עדיף.