• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

נרות חנוכה לנשים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ד מרחשון תשס"ו
שאלה
ישנם אנשים הנוהגים לתת לנשותיהם בכל יום מימות חנוכה להדליק את הנר האחרון שבאותו היום.(הבעל מברך ומדליק ונר אחד נותן לאשתו להדליק). א.האם יש בזה בעיה הלכתית? ב.האם יש בזה ענין שהאשה משתתפת בפועל במצווה או שדי לה שתצא לגמרי ע"י הבעל ואין לה להדליק כלל?
תשובה
המנהג הנהוג בישראל מדורות שהאיש מדליק את כל הנרות ואין צורך לשנות. כי האיש והאשה כגוף אחד הם. וכאשר האיש מדליק הרי זה נחשב שהאשה עצמה הדליקה. הם כזוג כמשפחה מקיימים את המצוה. וכן כאשר האשה עושה מצות המוטלות עליה נחשב הדבר ששניהם מקיימים את המצוה.