• גיור וגרים

מארחת משפחה בתהליכי גיור

הרה"ג יעקב אריאל

ו אייר תשס"ו
שאלה
יש לי חבר שיוצא עם גויה שנמצאת בתהליך גיור במסגרת הגיור הם מתבקשים להתארח אצל משפחה דתית ואני התנדבתי לארח אותם, שאלתי היא כזו האם הגיור הזה תופס מבחינה הלכתית למרות שסביר להניח שהם לא ישמרו תורה ומצוות, ועוד שאלה מה נדרש ממני בשבתות אירוח מסוג זה, ומה אני צריך לדעת מבחינה הלכתית כגון יין נסך, כלים וכו’. והאם הגיורת הזאת צריכה ליטול ידיים, לברך בשם ומלכות, ולברך ברכת המזון?
תשובה
אם ברור שאין שום כוונה לקיים מצוות אין זה גיור כלל ועיקר, ואין טעם בכל התהליך. אולם אם יש סיכוי שיקיימו מצווות ראוי לקרבם ולהציל את חברך מנישואי תערובת.