• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

תכשירים שונים בפסח

הרב רואי מרגלית

י"ג ניסן תשס"ג
שאלה
האם מותר בפסח השימוש בתכשירים שונים העלולים להכיל אלכוהול ואינם כשרים לפסח? (משחת שיניים, שמפו, סבון נוזלי, דאורדרנט)?
תשובה
יש לחלק ל-4 סוגי מוצרים: א. משחת שיניים וכן כל דבר שמכניסים לפה חייבים להקפיד על כשרות לפסח הואיל ומורגש הטעם. ב. קרם שנספג בגוף הלכה כמיקל שאינו צריך כשרות, אמנם רבים נוהגים להחמיר ליקח קרם כשר (אם אפשר בנקל כדי לחשוש לחומרת החזו"א שסיכה כשתיה). ג. סבון ושמפו שנועדו בעיקרם לניקוי ולא להיספג בעור, יש עוד יותר מקום להקל ואף בזה יש מחמירים. ד. חומרי נקוי, משחת נעליים וכו' אינם צריכים השגחה, ואף חומר נקוי לכלים אינם צריכים השגחה משום שטעמם פגום, ואף אם ערבו בהם חמץ טעמו נפגם לפני הפסח ואינו נחשב חמץ יותר כלל. הרב רואי מרגלית.