• זוגיות

השתתפות הורים בטיול משפחתי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ז סיון תשס"ג
שאלה
אנו מתעתדים לצאת לנופש באילת. הורי ביקשו להצטרף אלינו לנופש והציעו שנאסוף אותם במכוניתנו הגדולה בדרכינו לאילת. יש לציין שאנו גרים במודיעין והורי בשדרות. הורי מאוד אוהבים את ילדינו ויהנו מאד בחברתם וזו זדמנות עבורם לנפוש, אחרת הם לא לא היו יוצאים לנופש לבדם. בעלי מאד כעס שהורי מצטרפים דווקא אלינו ובפרט שעלינו לאסוף אותם. הוא טוען שהם מנצלים אותנו ותמיד מחפשים טרמפים והסעות מיוחדות ולטענתו אין שום היתר הלכתי לכך. לאבי יש רכב פרטי, אך יש לו תסביך קילומטרז’ (הוא מאד ישתדל לא לנסוע בריכבו הפרטי ויעדיף להשתמש ברכב אחר ולא שלו בכדי שבעתיד יקל עליו למכור את ריכבו). כב’ הרב, מה לעשות?
תשובה
אמנם מצוות כיבוד הורים היא מצווה גדולה מאד וגם בעלך מקיים מצווה כאשר הוא מכבד את הוריך, ואולם את מחוייבת בכבוד בעלך ואם בעלך מתנגד להצטרפות ההורים אליכם עליך לעשות את רצונו.