• ריבית, השקעות ובנקים

השקעה באתר היכרויות בחו"ל

כולל דיינות פסגות

י"א כסלו תשס"ח
שאלה
האם מותר לי להשקיע באתר היכרויות בחו"ל, כאשר מרבית הנרשמים הם גויים, אבל הבעיה היא שיתקשרו שם גם גברים עם גברים באתר. (אם לא תהיה האפשרות הזו - האתר יתוייג בתור "לא-דמוקרטי")
תשובה
א.לבני נח ניתנו ז' מצוות ואחת מהן היא איסור גילוי עריות, ובכלל זה נאסר להם משכב זכר, והדבר נלמד מן הפסוק "ודבק באשתו", באשתו ולא בזכר. ב. אסור ליהודי להכשיל או לסייע לגוי לעבור על אחת מז' מצוות בני נח, ואיסור זה נכלל במצות "לפני עיור לא תתן מכשול". לכן, ודאי שישנו איסור תורה להשקיע באתר הכרויות מעין זה. אגב, ישנן בעיות לא פשוטות חוץ ממשכב זכר למשל איסור אשת איש או איסורי ביאה אחרים שאתר הכרויות שאינו מיועד לשומרי תורה ומצוות מכשיל בהם. לכן כדאי להשקיע באתרים שבהם "אין חשש" כגון מכירות וכדומה. וה' יברך אותך ויצליחך בהשקעה נכונה כשרה וראויה. בברכה, הרב ניר אביב. מקורות לעיון: מסכת סנהדרין נח עמוד א, ירושלמי קידושין דף ב עמוד א, רמב"ם הלכות מלכים פרק ט הלכה ה. מסכת עבודה זרה דף ו עמוד ב, ספר החינוך מצוה רל"ב, שו"ע יו"ד קנ"א סעיף א',שו"ת אגרות משה אבן העזר ח"ד סימן סא ד"ה ב. ובדבר.