• תרומות ומעשרות - כללי

לימונים

מכון התורה והארץ

י"ד שבט תשס"ח
שאלה
אביה של חברה שלי קטף לנו לימונים מהעץ בגינה שלו, העץ בן 10 שנים לפחות. הוא הביא לנו יותר מקילו לימונים. האם יש לעשר, האם בכלל ניתן לאכלם?
תשובה
לרוב הפוסקים הלימונים הללו הם של ששית, ועל כן צריך להפריש מהם תרומות ומעשרות (כשל שנה ששית, תרומה גדולה, מעשר ראשון, תרומת מעשר ומעשר עני). אולם יש מקפידים גם לנהוג בהם קדושת שביעית, ואז אפשר לאכלם רק בקדושה (לא להשליך שאריות, ולא להשתמש להסרת כתמים וכדו'). בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי