- משפחה, ציבור וחברה
- דרכי הגאולה
היחס למנהיגי הציונות
שאלה
מה כבודו חושב על האישים בציונות, כגון: הרצל, נורדאו, ז’בוטינסקי, ומדוע הרבנים החרדים כל-כך מתנגדים למנהיגים של התנועה הציונית?
תשובה
מו"ר הרב צבי יהודה קוק זצ"ל הגדיר את הרצל בעניני יהדות כתינוק, כיון שגדל בבית מתבולל וחלים עליו הכללים של תינוק שנשבה. אמנם יש להעריך את מסירותו לעניני תקומת העם ולהוקיר לו כבוד על כך. בצורה דומה יש להתייחס גם לנורדאו ויש להוסיף כי באחרית ימיו נורדאו התחיל לחזור בתשובה ונראה מתפלל בבית כנסת ביום הכיפורים וכן אמר כי ישמח אם תקום סנהדרין לישראל אף על פי שידונו אותו שם למיתה. גם ז'בוטינסקי היה מסור לכבודם של ישראל ובזאת יש להעריכו. אם כי כמובן שאין לקבל את כל דעותיהם של הנזכרים ביחס להקמת מדינה יהודית ליהודים שאיננה מתאימה לרוח התורה.
רבים הרבנים החרדים החוששים שאם יתנו כבוד למנהיגי הציונות עלולים להיסחף ולקבל את דעותיהם המקולקלות ביחס לתורה ולמצוות. וזוהי סיבת התנגדותם העיקרית.
עוד בנושא זה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א.

הטענה שאנחנו עדיין בגלות
הרב דוד חי הכהן | ט תשרי תשע"ה

כסף בקלות בימי משיח
הרב ש. יוסף וייצן | ט"ו סיון תשפ"ב

גלות השכינה
הרב דוד חי הכהן | י"ז מרחשון תשע"ה
מהו היחס אל בנימין זאב הרצל?
הרב משה מאיר אבינר | ב טבת תשפ"א

הרב דוד חי הכהן
ראש מוסדות "אורות התורה" וראש ישיבת "נתיבות ישראל" בבת ים.

ישיבה בין בנים ובנות
כ"ח מרחשון תשס"ג

לדרוש מזוזה במקום העבודה?
כ"ב מרחשון תשס"ג

הכנסת המת לבית הכנסת
י"ד כסלו תשס"ג

קילוף בוטנים מהתרמיל בשבת
ה כסלו תשס"ג

רחיצה לאבל בערב שבת
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ח שבט תש"פ
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

ברכה על לחוח
מכון התורה והארץ | ח תמוז תשס"ג
מאין הגיעו הגויים
הרב פרופ' נריה גוטל | ה שבט תשפ"ג

שמיעת שיחה מקונסרבטיבי
הרה"ג יעקב אריאל | ד שבט תשפ"ג

תפילה ארוכה שמעקבת את הגבאי
הרב אליקים לבנון | ג שבט תשפ"ג
