• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

כיבוי גז על ידי מים

הרה"ג דוב ליאור

י ניסן תשס"ח
שאלה
השנה פסח נופל במוצ"ש. לפי מה שהבנתי מותר להעביר אש אבל על מנת לכבות צריך לשים סיר עם מים שירתחו, יעלו ויכבו את הגז. לפני כמה שנים קרה לי שהמים לא עלו, מה עושים במצב כזה? והאם צריך להוסיף עוד משהו למים על מנת שיגלשו ויכבו את הגז?
תשובה
הייתי מציע לכל מי שמתכנן לכבות את הגז על ידי קומקום מים, שיעשה נסיון ביום חול השבוע קודם החג, וידע באיזה זווית זה מסתדר, כמה כמות מים וכו'. או יש דעה שאם מכבה את הגז, לא על ידי הברז הישיר אלא על ידי הברז הראשי שמחוץ לבית, וזה פחות מגרמא וזה מותר. הגז הנמצא במיכל, נמצא במצב צבירה אחר, ויש כמה וכמה מטרים של צינור בדרך, ואין לזה שום קשר לגז שיוצא ליד הסיר.