• לוויה, קבורה ובית הקברות

עליה לקבר בזמנים שונים

הרב שלום אילוז

ג תמוז תשס"ח
שאלה
שמעתי שלא עולים לקבר בכל יום אלא עדיף לעלות בימים שני וחמישי ובר"ח. האם יש בסיס לעניין? אני יודעת שאין להרבות בעליה לקבר ושעולים רק בזמנים המקובלים (ביום השביעי, השלושים ובשנה) אך אני מעוניינת לעלות ביחידות כדי לשפוך את ליבי, לא בצורה קבועה אלא לעיתים רחוקות כשאני מרגישה צורך כזה. האם יש בעיה לעלות לקבר ולדבר עם הנפטר? (אני ספרדיה)
תשובה
אין להרבות בעלייה לקברים כלל, ורק כשצריך, כגון: יום השבעה או יום השלשים ובכל שנה ביום השנה עולים לקבר, ובכל מקרה לא מדברים עם הנפטר אלא מתפללים לקב"ה.