• שמיטת כספים

נדיבי ארץ

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ה אלול תשס"ח
שאלה
מה דעת הרב על קרן "נדיבי ארץ" (נותנים "הלוואה" והשביעית משמטת אותה בסוף השנה ובכך מקיימים מצוות שמיטת כספים)?
תשובה
איני מבין מה השאלה אחרי שגדולי הרבנים תומכים בזה. כידוע ארגון פעמונים מקיים את המצוה "והחזקת בו" באופן מהודר. וכל חיזוק וסיוע לאנשים הזקוקים דרך פעמונים יש בו מצות צדקה מן ההידור. וכאן מצטרפת גם מצות שמיטת כספים או לפחות זכר למצות שמיטת כספים יש לזה ערך כפול. יש לברך על הקמת קרן "נדיבי ארץ".