שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שאלות כלליות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
צ’קו הנראה כקפה ומשתמשים בו כקפה על ידי עירוי מים חמים בדומה לקפה נמס. צ’קו עשוי מצקוריה או בעברית עולש שהוא ירק דומה לחסה. איני יודעת כיצד מכינים את תחליף הקפה. האם אפשר לברר את אופן הכנתו ובעיקר האם אפשר להכין אותו בשבת כמו קפה נמס?
תשובה
הצ'קו קלוי כמו הקפה, והאשכנזים נהגו להחמיר שיש בישול אחר קליה ולכן אפשר למזוג מקומקום (כלי ראשון) לכוס (כלי שני) ואז לשים את הצ'קו. ומי שרוצה להחמיר כל עוד היד סולדת או לחומרא של צובע, שיצוק מהכוס (כלי שני) על הצ'קו שיהיה מונח בכוס נוספת (כלי שלישי). הרב רואי מרגלית.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il