• מזוזה

בדיקת מזוזות במפעל

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג כסלו תשס"ט
שאלה
אשמח לדעת מהו זמן חובת בדיקת מזוזות, כל שלוש שנים או שבע שנים? האם זה משנה אם מדובר בבית פרטי או במקום עבודה בו יש מספר רב של מזוזות? וכן האם במקום עבודה יש צורך לבדוק את כל 500 המזוזות או ניתן להסתפק בבדיקה מדגמית של חלק מהן? ואיזה חשובות לבדוק בעיקר?
תשובה
יש לבדוק פעמיים ב-7 שנים, כלומר: בערך אחת ל-6 שנים. אך אם יש סיבה לחשוש לקלקול מהיר יותר יש לבדוק לעתים קרובות יותר, כגון: מזוזה שחשופה לשמש ולגשם, צביעה, רטיבות וכד'. כל המזוזות טוענות בדיקה כנ"ל. אפשר לעשות זאת בהדרגה, להתחיל אחרי 3 שנים ולבדוק כל שנה כ-150 מזוזות.