• ק"ש שעל המיטה ותיקון חצות

וידוי לאחר חצות והכנת טחינה בשבת

הרה"ג דוב ליאור

י"ט טבת תשס"ט
שאלה
1. האם אומרים וידוי בק"ש שעל המיטה גם לאחר 12 בלילה, והאם מותר לדבר אחרי שקוראים ק"ש שעל המיטה? 2. האם מותר להכין בשבת טחינה מטחינה גולמית, ואם אסור ולא אני מכינה, מותר לי לאכול ממנה?
תשובה
1. גם אחרי חצות אומרים את הוידוי. מה שכתוב שם שאסור לדבר, זה לא כמו האיסור לדבר אחרי ברכות הנהנין לפני שאוכלים. שם אם מדברים מפסידים את הברכה, ואילו אחרי קריאת שמע זה לכתחילה שאדם לא יתעסק בדברים אחרים סמוך לשינה, אבל זה לא ממש איסור. 2. לעניות דעתי כן, כי זה ההיפך מלישה, שמים נוזלים ומדללים את הטחינה כדי לאפשר את אכילתה. זה יהיה מותר.