• כלים והכשרתם

סיר חלבי שחיממו בו בשרי

הרב בנימין במברגר

כ"ו טבת תשס"ט
שאלה
יש לי סיר חלבי שבטעות חיממו (לא בישלו) בסיר עוף וירקות. כעבור כמה שעות ראיתי זאת ומיד שטפתי היטב. מה לגבי הסיר, האם צריך הגעלה? ואיך אעשה הגעלה, אפשר לבד בבית?
תשובה
מן הסתם העוף חומם ליותר מחום של יד סולדת ולכן יש להגעילו. אפשר להגעיל בבית אחרי שממתינים עם הסיר 24 שעות ללא שימוש ומנקים אותו היטב. את ההגעלה אפשר לעשות בשתי דרכים. הראשונה, אם הסיר הזה נכנס לתוך סיר גדול יותר יש לחמם מים בסיר הגדול וכשהמים מבעבעים להכניס את הסיר שנטרף (אם בהכנסתו המים הפסיקו לבעבע יש להקפיד להשאיר אותו עד שיבעבעו שוב) ולאחר מכן להוציאו ולשוטפו במים קרים. השניה, אם הסיר הוא גדול עד שאי-אפשר להכשירו בהגעלה כמו שכתבנו עקב גודלם, יש להרתיח בהם מים עד שפתם, ובשעה שהם רותחים ומבעבעים, יש לחמם מים בקומקום חשמלי ולערות את המים החמים לתוך המים שבסיר על-מנת שיגלשו קצת.