• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

קידוש לט"ו בשבט

הרה"ג דוב ליאור

י"ב שבט תשס"ט
שאלה
אני שליחה בחו"ל ובבית הספר שלי נעשה בעז"ה סדר ט"ו בשבט לפי מה שהנהיגו המקובלים בצפת, מצאתי באינטרנט קידוש לט"ו בשבט בכמה וכמה אתרים, אך זהו קידוש שחדש לי. האם מותר להגיד את הקידוש הנ"ל או שאפשרי רק לברך על הגפן ואת שאר הקידוש בלי שם ובלי מלכות? "סברי מרנן, ברוך אתה מלך העולם, אשר בחר בנו מכל עם ורוממנו מכל לשון וקידשנו במיצוותיו. ותתן לנו מועדים לשימחה חגים וזמנים לששון, את יום ט"ו בשבט הזה, יום תפילה והודיה לבירכת האדמה. כי בנו בחרת ואותנו קידשת מכל העמים ומועדי קודשיך בשמחה ובששון הנחלתנו. ברוך אתה מקדש ישראל והזמנים.ברוך אתה ה’ אלוקינו מלך העולם בורא פרי הגפן".
תשובה
לא שייך קידוש, רק לברך הגפן. קידוש עושים ביום שיש בו איסור מלאכה כמו שבתות וחגים. פה זה ציון לשבחה של הארץ, לא שייך קידוש. זה המצאות.