מזון לחתול בפסח

הרה"ג דוב ליאור

ז אדר תשס"ט
שאלה
בבעלותי חתול פרסי אשר ניזון באוכל מיוחד לחתולים פרסים - אינני חושבת שהאוכל כשר לפסח. 1. מה לעשות? שכן: א. לחתולים הפרסים אוכל משלהם לחתולים ארוכי שיער. ב. לה-קט זהו אוכל שבדרך כלל כשר אבל לא מתאים לסוג החתול הזה. 2. האוכל כל כך יקר האם עלי פשוט לזרוק את השק? כמו כן, מה עלי לעשות עם תרופות שהחתול לוקח ביום יום ואינם כשרות לפסח? (תרופה לפירוק גושי שערות שלא יהיה חסימת מעיים) אודה על תשובתך בהקדם.
תשובה
1. אם את חוששת שיש באוכל חמץ, תתענייני אם יש תחליף כלשהו לשבעת ימי החג. הרי לא מסתבר שרק את האוכל הזה החמץ הוא אוכל ואין לו דברים אחרים, אולי הם פחות טובים אבל החתול לא ימות. 2. תמכרי אותו לפני פסח לגוי כמו שמוכרים דברי חמץ אחרים. לדוגמה: בעל חנות שיש לו מלאי של ביסקוויטים או וופלים, מוכר אותם לפני פסח לגוי ב"מכירת חמץ" ולאחר הפסח קונה אותם בחזרה. את התרופות אפשר לתת לו בפסח.