• תורה, מחשבה ומוסר
  • לשון הרע

לשון הרע בשיעור

הרה"ג דוב ליאור

י"ב סיון תשס"ט
שאלה
אני נער צעיר הלומד בשיעור דף יומי בצוותא עם אנשים מבוגרים. ישנו בשיעור אדם שמדבר הרבה ומרחיב בנושאים לא קשורים. האנשים מאוד כועסים עליו, ומסמנים בקריצות ובחצאי משפטים את דעתם עליו. מה ניתן לעשות? איני יכול לפנות אליהם.
תשובה
תיגש למגיד השיעור ותיזום שיתקנו תקנה שבשעת השיעור רק מגיד השיעור מדבר ומי שרוצה לשאול שאלות יגש לרב אחרי השיעור ויאמרו שזה לבקשת רבים ממשתפי השיעור שרוצים שרק הרב ידבר בשיעור והשאלות מפריעות להם – וממילא לא תהיה עוד בעיה.