• מצוות פריה ורביה

זרע של גוי

הרה"ג יעקב אריאל

ז סיון תשס"ט
שאלה
אני רווקה ורוצה לעשות הפרייה ואני מבינה שאם אקח זרע של יהודי זאת אמורה להיות בעיה בעתיד של הילד/ה כשירצה להתחתן. מה שאני לא מבינה זה שגם אם אקח זרע של גוי הוא עדיין יוכל בעתיד לפגוש בת זוג שגם היא תהיה מזרע של גוי (כי עם הזמן הבקשה לזרע של גוי הולכת וגדלה), אז מה ההבדל אם זה מזרע של יהודי. בשניהם יש סיכוי קלוש ששני אחים ייפגשו. עד כמה זה יהיה חמור אם אקח זרע של יהודי?
תשובה
אני מאחל לך למצוא בן זוג מתאים ותלדי ילדים יהודים בדרך טבעית. הסירי מלבך את הרעיון של ילד מאב אנונימי ילד כזה יסבול מחוסר זהות. בת תהיה אסורה לכהן כי אביה גוי.