• שבת ומועדים
  • עירובין

עירוב תחומין בעיר גדולה

הרב שמואל הולשטיין

י"ז סיון תשס"ט
שאלה
אם עירי אינה מוקפת בצורת הפתח, אין לה עירוב, ואני גר במרכזה, מרחק 3000 מגבולה, שאלותי: 1. האם אני יכול ללכת לכוון גבולה מרחק של 2500 אמה? (עד גבולה לכל שטחה) 2. האם אני יכול ללכת מחוץ לגבולה מרחק של 1500 אמה? (עד 2000)
תשובה
עירוב בעיקרו קובע לעניין טלטול חפצים בתוך העיר. שאלתך קשורה לתנועת האדם ללא חפצים בנושא הקשור לתחומין. הדין הוא כך: בתוך העיר מותר לנוע בכולה ללא קשר לגודלה אולם כשיוצאים מן העיר מותר לנוע עד 2000 אמה מהבית האחרון של העיר.