• שאלות כלליות

סיוע במציאת פסוקים לנוי בית הכנסת

הרב שמואל הולשטיין

כ"ד אלול תשס"ז
שאלה
אני מחפש פסוקים מיוחדים שניתן לכתוב לנוי על קירות בית הכנסת. קיימת אפשרות לרישום פסוק אחד גדול יחסית, מפוצל על שני קירות בית הכנסת או לחלופין שני פסוקים קצרים (אחד לכל קיר). בסך הכל סדר גדול של 12- 18 מילים?
תשובה
"והביאותים אל הר קדשי ושמחתים בבית תפלתי עולתיהם וזבחיהם לרצון על מזבחי כי ביתי בית תפלה יקרא לכל העמים" (ישעיהו נ"ו). "אין תפלה של אדם נשמעת אלא בבית הכנסת, שנאמר: לשמוע אל הרנה ואל התפלה, במקום רנה שם תהא תפלה". "מנין שהקדוש ברוך הוא מצוי בבית הכנסת שנאמר: אלהים נצב בעדת אל" (מסכת ברכות דף ו). "דרשו ה' בהמצאו קראהו בהיותו קרוב" (ישעיהו פרק נ"ה).
הרב שמואל הולשטיין