• שבת ומועדים
  • בגדים וקשירה

אוהל בכובע

הרב רואי מרגלית

י"ג טבת תשס"ד
שאלה
האם כובע לאישה או מגבעת לגבר שהמרחק מסביב לראש עולה על טפח (8 ס"מ) יכול ליצור בעיה הלכתית בשבת?
תשובה
כתב השו"ע בסימן ש"א סעיף מ': כובע שהוא מתפשט להלן מראשו טפח (8 ס"מ לחומרא), אסור להניחו בראשו אפילו בבית משום אוהל. וכתב המשנב"ר דדוקא כשהשפה קשיחה ולא נכפפת. והביא את הא"ר שכתב שטעם העולם שנהגו היתר, הוא משום דסומכים עצמם על שיטת רש"י וסיעתו, שסוברים שאין בכובע איסור אוהל כלל. וכתבו כף החיים והמשנב"ר שיש להחמיר כשו"ע אם לא במקום שנהגו להקל. הרב רואי מרגלית.