• מעשר כספים - ממה?

הערמה במעשר כספים

הרב אליעזר מלמד

ד טבת תשס"ד
שאלה
האם בן , שהוריו רוצים לתת לו כסף בסכום נכבד מאוד כמתנה, יכול לבקש מהוריו לקנות לו בזה מכונית (לצורך הדוגמא, או אפילו דירה) ובכך להיפטר מהצורך במעשר כספים? אם כן, האם אין בזה הערמה?
תשובה
אפשר להערים באופן זה ולהיפטר ממעשר כספים כי רק כסף שעומד לרשותך לשימושך החופשי חייב במעשר כספים. אמנם יש מחמירים, וביניהם הגרשז"א אוירבאך, שגם אם תקבל מכונית, תצטרך להפריש מעשר משווייה. מכל מקום כמדומה שדעת רוב הפוסקים להקל בזה.