- הלכה
- כלים והכשרתם
הכשרה של מעבד מזון
שאלה
השתמשנו במעבד מזון כדי לעבד בשר.
אנחנו מעוניינים להכשיר את המעבד מזון כך שנוכל להשתמש בו לדברים חלביים.
האם זה אפשרי?
אם כן כיצד אנחנו מכשירים את המעבד מזון?
תשובה
כפי הנראה הבשר שהיה במעבד המזון היה קר ובלא חריפות כזו שגורמת שאי אפשר לאכול את הבשר, ולכן המעבד לא בלע את טעם הבשר, ולכן כל מה שצריך הוא לנקות את המעבד מכל שיירי הבשר, ואז יהיה מותר להשתמש בו ככלי פרווה. וליתר בטחון טוב לנקותו עם הרבה סבון, שגם אם אולי ישאר איזה שמץ של בשר, יפגם כל כך עד שלא יחשב כמאכל כלל.

כלי מתכת ספק כשרים
הרה"ג דוב ליאור | י"ב שבט תשס"ט

הכשרת מיקרוגל קילקלה אותו
הרב נועם דביר מייזלס | ב תמוז תשפ"ב
הכשרת מחבת טפלון בשרי מבליעת חלבי
הרב דניאל קירש | כ"ה תמוז תשפ"ג
הכשרת סירים על ידי העראה מכלי אחר
הרבנות הראשית לישראל | ח אב תשפ"ג
הרב אליעזר מלמד
ראש ישיבת הר ברכה ורב הישוב. מחבר סדרת ספרי "פניני הלכה".
תחושת דה-זה-וו
ד שבט תשס"ב
הרכבת עצים
י"ח שבט תשס"ב
פירות הכלאת עצים
י"ז שבט תשס"ב
מי קודם בפיקוח נפש?
י"ד שבט תשס"ב

פירוש מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון
הרב יצחק בן יוסף | י"ט ניסן תשע"ו
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז

האם בימינו יש ליטול לולב ביום טוב שחל בשבת?
הרב שמואל אריאל | כ"ג תשרי תשפ"א

ציור לשם הנאה בחול המועד
הרב שמואל אריאל | ט"ו תשרי תשע"ו
לגימת שמן ויריקתו ביום כיפורים
הרב יואב חנניה אוקנין | י"א תשרי תשפ"ד

אזכרה לנפטרת בשמחת תורה
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד

זמן סיום מסכת לעילוי נשמת נפטר
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד
