• קדיש

קדיש אחר קריאת התורה

הרה"ג דוב ליאור

י"ז מרחשון תש"ע
שאלה
בבית הכנסת שלנו היה נהוג שהבעל קורא אומר את הקדיש. למיטב זכרוני (לא זוכר היכן קראתי ולא מצליח לאתר המקום), קדיש זה שייך לעולה האחרון המסיים את הקריאה. לאחרונה הפכו חלק מהמתפללים לאבלים ונוצר נוהג שעם סיום הקריאה אחד מהם עולה לבמה לאמר את הקדיש. למי "שייך" הקדיש אחר קריאת התורה, אם שייך לאחרון? האם יש מקום שאבל יעלה ויאמר הקדיש במקומו?
תשובה
לכתחילה הקדיש שייך לקורא בתורה גם אם יש אבלים. האבלים יאמרו את הקדישים בסוף התפילה אחרי שיר של יום ועלינו לשבח ושאר קדישי יתום.