• חינוך כללי

בית ספר ממשלתי בג'רבה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ו שבט תש"ע
שאלה
שלום לכם! חזקו ואמצו. אני בת יהודיה מהאי ג’רבה. אני כעת לומדת בבית ספר ממשלתי מערב. אבל ב’’ה אני שומרת כל התקרבות מהנוכרים שם ואנו תמיד לבד ביחד 4 בנות יהודיות. וזה כדי ללמוד קצת שפות ולוולות זמן שם יותר טוב מהבית והטלפזיה והשעמום. לגבי בית ספר עיברי, יש כאן ואני כבר למדתי בו וקיבלתי התעודה אבל אין עוד יותר כיתות גבוהות בגלל שאין מורות גדולות. ואני מורה שמה אבל רק ביום ראשון ובימי החופש מהבית ספר הממשלתי. גם יש שיעור תורה המתקיים יומיים בשבוע ואני משתתפת בו ב’’ה. אך שאלתי היא שהאם קיים כאן איסור בבית ספר ממשלתי זה אפילו אם אנו שומרות על עצמינו היטב? אשמח מאד לקבל תשובה ממכם.
תשובה
אם אתם שומרות על עצמכם, וכל הקשר שלכם לבית הספר הוא רק ללימודים ואין לכם קשר חברתי עם הנוכרים, אתם יכולות להמשיך ללמוד בבית ספר. אבל אתם צריכות להשפיע על ההורים שלכם לעלות לארץ ישראל. ואם הם לא יכולים כעת לעלות, אתן צריכות לבקש שישלחו אתכם לארץ ישראל. פה יש בתי ספר שכולם יהודים שומרים מצות וזה המקום המתאים ללמוד. ארץ ישראל היא המקום של עם ישראל ולא הגלות. אני מברך אתכם שד' ישמור עליכם ותצליחו לעלות בקרוב לארץ ישראל.