טיפות ברזל כשרות לפסח

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז אייר תש"ע
שאלה
רציתי לשאול לגבי טיפות ברזל לתינוקות הקרויות "פריפל-3" של חברת כצט. הטיפות האלה אינן רשומות ברשימת התרופות הכשרות לפסח, ויש להן טעם טוב. הן כשרות (לא לפסח) באישור הרבנות הראשית לישראל. 1.האם מותר לתת אותן לתינוק בפסח? 2. צריך לזרוק אותן לפני פסח? 3. קניתי לאחר פסח שוב את הטיפות האלה מבית המרקחת של קופת החולים. הן הגיעו אליו לאחר פסח, אך אולי ייצרו אותן לפני פסח. מותר להשתמש בהן או יש חשש של חמץ שעבר עליו הפסח?
תשובה
1. לא נראה לי שצריך להחמיר ולחשוש שיש בזה חמץ, במיוחד לא לתינוק. 2. אין צורך לזרוק. 3. אין חשש של חמץ שעבר עליו הפסח.