• נגיעה

איסור נגיעה לכהן

הרב שלום אילוז

כ"ז אייר תש"ע
שאלה
אני שומע הרבה הלכות בעניין ותמיד כל הנושא הזה הסתבך לי בראש: א. האם מותר לגעת בילדה שהיא מתחת לגיל 3? ב. האם מותר לגעת בילדה שהיא מעל גיל 3? ג. מה החומרה (מבחינת הנגיעה) כשילדה עוברת את גיל 12? ד. האם יש הבדל בין ישראל לכהן בעניין? (אני כהן) *פעם שאלתי את הרב שלי את השאלה אך לא קיבלתי תשובה ברורה. מה שאני הבנתי שיש הבדל כשהילדה מעל גיל 12 בין כהן לשיראל.
תשובה
א. מתחת לגיל שלוש מותר לגעת בילדה. ב. גם מעל גיל שלוש מותר לגעת בילדה עד גיל חמש שש. ג. ילדה שעברה גיל חמש שש אסור לגעת בה וכל שכן שאסור לגעת בילדה שעברה גיל בת מצוה. ד. אין הבדל בין כהן לישראל בדינים אלו. כל הדינים שכתבתי כאן הינם לילדות שאינם שלך אבל בילדה שלך מותר לגעת בה אפילו לאחר גיל בת מצוה.