• שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה

חימום עוף על פלטה בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ז סיון תש"ע
שאלה
1. אני אשכנזיה, ואני יודעת שלאשכנזים אסור לחמם בשבת נוזלים על הפלטה. השאלה היא האם מותר לחמם על הפלטה עוף (לדוגמא) אם מוציאים את כל הרוטב שלו (בצורה מותרת...), אך נשארות מעט שאריות לחות על העוף עצמו? 2. בהמשך לשאלה הקודמת-אם בטעות חומם עוף עם רוטב, האם מותר לאכול את העוף (ואת הרוטב לזרוק)?
תשובה
1. גם לספרדים אסור לחמם נוזלים בשבת. אולם מעט לחות שנשארת אינה נחשבת כרוטב וניתן לחמם. 2. מותר לאכול את העוף אך לא את הרוטב.