• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

על מה אומרים הלל ביום העצמאות

הרה"ג יעקב אריאל

י"ד סיון תש"ע
שאלה
רציתי לשאול לגבי אמירת ההלל ביום העצמאות. האם אנחנו אומרים אותו בעיקר על המלחמה, שראינו ניסים ונפלאות, או בעיקר על עצם הקמת המדינה? דהיינו, אם למשל מדינת ישראל הייתה קמה בלי כל הפרעה מצד גורמים אחרים אלא הכול היה נעשה בשקט ובשלווה, האם היינו אומרים היום הלל על הקמתה?
תשובה
עצם חידושה של ריבונות ישראלית בארץ ישראל לאחר אלפיים שנות חורבן וגלות הוא אירוע היסטורי אדיר שיש להודות עליו לה'. יחד עם זאת, אנו מודים גם על הצלתנו מיד שונאינו. היהודים שעלו לכאן ניצלו מסכנות חמורות שריחפו מעל לראשם. כמובן, גם היישוב בארץ ניצל מכליה, ח"ו. בנוסף לכך אנו מודים על קיבוץ הגלויות, הפרחת השממות והקמת המרכז התורני הגדול בעולם בארץ ישראל.