• תפילת נשים

כוונה בתפילה

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ט אב תש"ע
שאלה
לוקח לי להתפלל כל יום בערך שעה וחצי ולפעמים שעתיים רק בגלל שאני משתדלת לא להגיד מילים מחוברות אבל אני לא מצליחה בכלל להתכוון. מה עליי לעשות? זה מאוד מעיק עליי ואין לי חשק להתפלל בגלל שאני יודעת שזה יקח לי המון זמן. האם אני יכולה לדלג על חלק קטעים או שאני לא צריכה להגיד כל מילה בנפרד? ועוד שאלה..אני רגילה כבר בערך שנה להתפלל מנחה ולפעמים זה מעיק עליי ואני גם לא תמיד מספיקה (במיוחד בחורף) האם אני יכולה להפסיק להתפלל מנחה? ואם כבר עברה שקיעה ולא הספקתי להתפלל, האם אני צריכה להשלים את התפילה בתפילת מעריב (שאני לא מתפללת בד"כ)?
תשובה
שלום רב: את לא צריכה לומר כל מילה בנפרד. תקפידי על אמירת כל מילה בנפרד רק בפרשת קריאת שמע. בשאר החלקים העיקר להתפלל בשטף ובכוונה. אם גם קריאת שמע יקח לך יותר מחמש דקות גם שם העיקר שאת תאמרי בשטף ובכוונה. בנוגע לתפלת מנחה תבקשי מאביך שיכלול בהתרת הנדרים שלו בערב ראש השנה את המנהג שלך בנוגע לתפלת מנחה. משם כשאת מצליחה בכיף ובלי לחץ להתפלל מנחה טוב. ביום שאת לא מספיקה מספיק תפלה אחת. אם יש לך עוד מצוות שלוקחות לך יותר זמן מאשר לשאר החברות שלך מציע לך לפנות ליועצת בית ספר או לאיש יעוץ אחר ולשוחח איתו על כך. כל טוב