• הפרדת הכלים

בשר וחלב - לכלים ולאוכל

הרב שלום אילוז

ו אלול תש"ע
שאלה
שלום וברכה, לספרדים לפי שיטת הרב עובדיה יוסף: 1. אם השרתי חומוס במים והעברתי מעל עוף וטיפטף טיפות על המים שהחומוס הושרה בהם, האם החומוס בחזקת בשרי? (החלפתי את המים והשרתי שוב) 2. מזלג/כפית בשרי שהכנתי בו אוכל חלבי וההפך (מזלג/כפית חלבי שהכנתי בו אוכל בשרי) - איך מכשירים?
תשובה
1. לא, כיון שבמציאות זו אין בליעה וגם החלפת את המים. 2. מרתיחים מים עד שיבעבעו ולאחר שיבעבעו תניחו את הכפית או כל דבר שצריך הגעלה בתוכם ותמתינו מעט ששוב יבעבעו המים, אח"כ תוציאו את הכפית וכניסו אותו למים קרים. טוב גם לפגום את המים עם עפר או אבן וכדו'.