• ארועים מעורבים

ישיבה מעורבת באופן צנוע

הרה"ג דוב ליאור

י אלול תש"ע
שאלה
להרה"ג דב ליאור שלום! רציתי לדעת מה דעת הרב בנוגע לישיבה מעורבת ב: א) שבע ברכות - כאשר זוגות נשואים יושבים זה ליד זה (כאשר אישה יושבת ליד אישה ולידה בעלה ולאחר מכן גבר אחר ולידו אישתו וכן הלאה כך שאין ישיבת גבר ואישה שאינם נשואים זה ליד זו) ב) המצב הנ"ל כאשר גם רווקים יושבים בשולחן אך רק זה ליד זה. ג) לאחרונה נשמעו אמירות שונות מפי רבנים בנוגע לזמרים שהישיבה בהופעות מעורבת. מה דעת הרב בנוגע לישיבה מעורבת בהופעה של זמר חסידי? אשמח אם הרב ינמק את תשובותיו וגם את המקורות לדבריו על מנת שאוכל לעיין בהם גם בעצמי. תודה רבה!
תשובה
א. אפשר לשבת כך. ב. שהרווקים ישבו לבד. ג. הזמרים יכולים וצריכים להתנות השתתפותם בהופעות שהקהל יישב בנפרד, גברים בצד אחד והנשים בצד השני.