אני מתחזק - איזה דברים קטנים לקחת על עצמי?

הרב יצחק גרינבלט

כ"א אייר תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב אני בן אדם מסורתי, חובש כיפה , שומר שבתות וחגים, מניח תפילין ואוכל כשר, וכו.. אם זאת אני לא מרגיש שאני מתקרב לדת יותר ויותר, השאלה שלי היא איזה דברים קטנים אני יכול לקחת על עצמי , שיגרמו לי להתחזק ולהתקרב אל הדת ? איזה פעולות ביום יום אני יכול לבצע שיגרמו לי להתחזק?
תשובה
בס"ד שלום רב. מאוד שמחתי לשמוע על הדברים הנפלאים שאתה עושה, ויחד עם זה אתה רוצה יותר. זה ממש נפלא. האדם נקרא בנביא - מהלך, שהוא כל הזמן בתהליך של התקדמות, של שינוי, של התעלות, וככל שאדם יודע יותר לצעוד קדימה כך הוא זוכה לגלות המון אוצרות והמון ברכה והצלחה. יסוד חשוב לתהליך של התקדמות זה לבחור ולהחליט לא להישאר במקום, אלא לצעוד קדימה. ולכן הפניה שלך מאוד מאוד חשובה. אז מה גורם לחיים שלנו להיות בהתקדמות? נראה לי שהדבר המרכזי הוא לימוד תורה. התורה היא שפע של קדושה, של חכמה ושל טוב, שככל שאדם זוכה לעסוק בה כך הוא זוכה להתעלות עוד ועוד, לגלות אוצרות חדשים ביהדות וממילא להפוך את החיים להיות מלאי עניין ושמחה. אמנם אנשים רבים צריכים מקום שבו הם יוכלו ללמוד, מקום שבו הם יוכלו לקבל הדרכה והכוונה, ואם תרצה אשמח לכוון אותך למקום כזה, שאני מאמין שהיה לך מאוד טוב. דבר נוסף שאפשר לעשות כדי לקבל שינוי משמעותי בחיים זה לבחור דברים שעושים אותם בכוונה רבה. לדוגמא, ברכות על כל דבר. יש אנשים שמברכים על כל דבר, אבל הברכות נהיות משהו טכני שאינו מרגש, אבל אם האדם מחליט שכל ברכה הוא מברך מתוך הכתב, הברכה תהיה אחרת. ברמה אחרת לגמרי. כך גם בתפילה, אמנם אפשר להתפלל לבד בבית, אבל כאשר אדם מתפלל במקום מרגש כמו לדוגמא בכותל המערבי, התפילה שלו אחרת לגמרי. כך אפשר לעשות המון דברים פשוטים שמשנים את כל התחושה. אם תרצה אשמח לעזור באופן מעשי, גם ברעיונות להחיות את הקשר עם אבינו שבשמים וגם בהכוונה בלימוד התורה הקדושה ובמקום שבו תוכל ללמוד. חזור אלי ואשמח לעזור. בברכה הרב יצחק גרינבלט.