• מוצרים שונים

קפה המופק מפולים שעבורו במעי חתול

הרב דוד חי הכהן

י"ח אדר א' תשע"א
שאלה
לכבוד הרב שלום! לאחרונה פורסם על קפה חדש המופק מפולי קפה בשלים שנאכלו על ידי זבד הבר ממשפחת החתולים והופרשו החוצה דרך מערכת העיכול שלהם. הנושא העלה שאלה מעניינת, האם פולים וקפה שכזה כשרים למאכל באופן עקרוני (ללא התיחסות כרגע למקום המכר וכדומה) בדומה לדינו של דבש או שמא יש בעיה הלכתית בנושא? אשמח לתשובתך. תודה ושבת שלום!
תשובה
נזכר בהלכה כי מה שעבר עיכול במעי בהמה או חיה נחשב כפרש ואין בו יותר איסור. אפילו כלב שאכל מבשר המת מפקיע ממנו את טומאת המת החמורה, וא"כ כך הדבר גם בעניננו. אבל בשאלה של הלכה מעשית יש לדעת במדוייק את פרטי הדבר, כמה זמן היה במעי החיה ומה היתה צורת פולי הקפה לאחר שעבר את העיכול ורק אח"כ ניתן להכשיר לגמרי.