• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

להסתפר בספירת העומר

הרב רואי מרגלית

ד אייר תשס"ד
שאלה
אני בחורה חילונית בעיקרון אבל עם זיקה חזקה ליהדות ומסורת. בשנה האחרונה התחברתי יותר לשורשים היהודים שלי. אני רוצה להסתפר השבוע ולעשות גם גוונים בשיער. האם זה מותר? האם האיסור להסתפר בספירת העומר חל על גברים בלבד או גם על נשים? מה ההלכה טוענת בעניין זה?
תשובה
אסור להסתפר עד ל"ג בעומר לאשכנזים ועד ל"ד בעומר לספרדים. וכיון שזה מטעמי אבילות, גם לנשים אסור. ואפשר לדחות את זה עוד שבועיים עד לתאריך הנ"ל (היום י"ט לעומר). הרב רואי מרגלית.