• כוונה וחשק להתפלל

תפילה

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ב אייר תשע"א
שאלה
שלום. אני בת 15. קשה לי עם עניין התפילה.. כל פעם שאני מתפללת, אני מרגישה שאני לא מתרכזת, ורק מחכה לסיים, וגם אם לא- כשאני מתרכזת קצת, זה סתם כשאני "מקשיבה" למילים, ואולי אפילו מתכוונת בהם, אבל אין לי את היראת שמיים שאני צריכה, את השמחה וכו’. מה לעשות? חוץ מזה ראיתי פעם- ש’’כל המתפלל היום משום שהתפלל אתמול רשע טוב הימנו" משהו כזה, ואני מרגישה שככה אני, זה קשה לי...
תשובה
תפלה מורכבת מגוף ומנשמה. המילים ם הגוף והכוונה היא הנשמה. כמו שבחיים הפיזיים לפעמים אנו מצליחים לעשות דברים מבפנים מתוך הנשמה שבנו. אולם אנו לא מזניחים את הדברים החיצוניים. אנו אוכלם, ישנים, נושמים גם אם זה לא בא מהנשמה. כך גם תפלה, ממשיכים להתפלל גם אם היא בנתיים רק מילים. בעזרת ה' גם תבוא בעתיד הכוונה וההתלהבות וזה יגאל את כל התפלות שנאמרו ללא חיות ונשמה. וודאי שזה לא מעשה של רשעה אלא זה נאמנות ואמונה בכך שאנו ממשיכים בקשר למסורת ולה', בין אם אנו מצליחים שזה יבוא מבפנים ובין אם אנו עובדים את ה' לשם שמים למרות שאין לנו שמחה פנימית בכך.