• כוונה וחשק להתפלל

שם הויה בניקוד יראה

הרב דוד חי הכהן

י"ג אדר תשע"ב
שאלה
בס"ד שלום וברכה! אני מאוד רוצה לקיים בפשיטות את עצת האר"י המובאת במשנ"ב על סעיף א’ בשו"ע לצייר במוחי שם הויה בניקוד יראה. רק רציתי לדעת כיצד יש לקיים זאת בפועל ומה בדיוק צריך לצייר? שמעתי שיש עניין שהרקע עליו מציירים את שם ה’ יהיה בצבע כחול תכלת ושהאותיות יהיו בצבע לבן - האם אכן ישנה משמעות לצבע של הרקע או לצבע של האותיות? כמו כן, האם ישנה משמעות לצייר את האותיות כפי שהן מופיעות בתורה עם התגים וכו’ או שאין בזה חשיבות? ואם כן - האם יש עדיפות לנוסח מסוים של כתב - אשכנזי, ספרדי, האר"י? בנוסף הייתי שמח לדעת איך מוצאים יד ורגל בנושאים מעין אלה. האם אפשר להוציא את הדברים רק מלימוד מתוך הספרים או שאולי חייבים לשמוע מפי רבנים שבקיאים בנושאים הללו? תודה רבה ויישר כח גדול!
תשובה
אפשר לראות בעיני הרוח את שם ד' בניקוד יראה, ולא משנה איך הוא כתוב בכתב אשכנזי או ספרדי.