• שאלות כלליות

כיבוד הורים ותפילה במניין

הרה"ג דוב ליאור

י כסלו תשע"ב
שאלה
שלום וברכה! במקרה שהורה מבקש לעשות משהו שלא סובל דיחוי, לדוגמא להוציא רכב ממוסך לפני שסוגרים ובעקבות זה מפסידים תפילה במניין, האם עדיף להוציא את הרכב או להתפלל במניין? במקרה שהרכב שלי ולא של ההורים, האם מותר לבטל תפילה במניין לצורך זה? האם זה ראוי?
תשובה
הכלל הוא, שאם יגרם הפסד ממון אז מותר להוציא את האוטו ולהפסיד תפילה במנין. אבל אם אין בעיה של הפסד ממון, גם מצד כיבוד הורים אין להוציא את האוטו אלא תדחה את הוצאת האוטו לאחר התפילה. אם הרכב שלך, תדחה את הוצאת האוטו כי אסור לבטל סתם תפילה במנין אלא אם יש הפסד ממון.