• ברית

בחירת סנדק למרות ההבטחה

הרה"ג יעקב אריאל

ח טבת תשע"ב
שאלה
שלום רב, אני ובעלי מצפים בעזרת השם לבן בכור. הסוגיה של בחירת סנדק עלתה במהלך ההריון פעמים בודדות וגרמה לוויכוחים. בעלי מעוניין שאביו יהיה הסנדק ואני מעוניינת שאבי יהיה הסנדק. אבי היה כבר סנדק ואביו של בעלי טרם היה. הבעיה העולה מהנושא היא שאינני חושבת שמגיע לאביו של בעלי להיות סנדק לבני מכיוון שאינו שימש כדוגמה חיובית כאבא לבעלי ולאחיו, בנוסף הוא עשה מספר דברים שהכעיסו אותי מאוד ואינני זוכרת אם נשבעתי שלא ארצה שאדם כמותו יהיה סנדק לבני. אך בשביל שלום בית ביני לבין בעלי אם אוותר ואתן לאביו להיות הסנדק למרות שאולי נשבעתי והבטחתי שזה לא יקרה, האם זה נורא? בברכה.
תשובה
שלום בית מעל לכל. גם אם נשבעת, השבועה לא חלה כי האב הוא שחייב במילת בנו.