• שאלות כלליות

להעלות טרמפיסטים להסעה בתשלום

הרה"ג דוב ליאור

ג סיון תשע"ב
שאלה
אשתי לומדת במקום מסויים ויש לה הסעה הלוך ושוב למקם מגורינו. היא שילמה בתחילת שנה מה שחוייבה. בד"כ (אולי אפילו תמיד) יש מקומות מיותרים בהסעה. המוסד (לאחר טלפון לבירורים) מחייב את הטרמפיסטים לשלם. האם אפשר להתעלם בבחינת "כופין על מידת סדום" או בגלל שנעשה בירור זה נחשב שהבעלים מחה (אגב מה משנה המחאה?)? תודה רבה!
תשובה
כופין על מדת סדום, זה על מה שכבר נעשה, אבל לכתחילה אי אפשר לכפות מישהו לתת שימוש בנכס שלו, ואם הוא מונע, אז אי אפשר להשתמש. אפשר להגיד שהוא לא נוהג בצדקות וחסידות, אבל הוא נוהג לפי הדין.