• ריבית, השקעות ובנקים

היתר עיסקא מקוצר לחילוני

הרב דוד חי הכהן

כ תמוז תשע"ב
שאלה
ידוע לי הנוסח הארוך אך לאיש-חילוני זה יראה לא מובן, לכן שאלתי האם אפשר בנוסח קצר- "אני ראובן קבלתי 4000 שקל משמעון להתעסק איתם, וכל הרווחים וההפסדים יהיו שייכים לשמעון, אך שמעון מוכן לוותר על כל הרווחים ובתמורה ראובן יתן לו רק 10 אחוז +4000 [שזה הקרן]. ואז יחתמו ראובן ושמעון [והחתימה תהווה קנין].
תשובה
גם בטופס הנמצא הנוסח הוא די קצר ויש בו כל מה שנדרש עפ"י ההלכה. הנוסח שכתבת הוא טוב אך עדיין חסרים בו קצת מרכיבים הלכתיים. על כן טוב לאמץ את הנוסח הנמצא שהוא נערך ע"י ת"ח בקיאים בכל מה שנדרש בהלכה.