• תפילות והוספות מיוחדות

עשר זכירות

רבנים שונים

י"ט מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב.. האם בבקשה תוכל לפרט לי את כל עשר זכירות שצריך אדם להגיד כל יום. אם אפשר שזה יהיה הסבר, כי חלקם אני לא מבינה.
תשובה
זה הנוסח של עשר הזכירות שמצאתי בסידור: לְשֵׁם יִחוּד קוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא וּשְׁכִינְתֵּיהּ, הֲרֵי אֲנִי מְקַיֵּם מִצְוַת עֲשָׂרָה זְכִירות. שֶׁחַיָּב אָדָם לִזְכּר בְּכָל יום. וְאֵלּוּ הֵם: א. יְצִיאַת מִצְרַיִם. ב. וְהַשַּׁבָּת. ג. וְהַמָּן. ד. וּמַעֲשֵׂה עֲמָלֵק. ה. וּמַעֲמַד הַר סִינַי. ו. וּמַה שֶּׁהִקְצִיפוּ אֲבותֵינוּ לְהַקָּדושׁ בָּרוּךְ הוּא בַּמִּדְבָּר וּבִפְרָט בָּעֵגֶל. ז. וּמַה שֶּׁיָּעֲצוּ בָּלָק וּבִלְעָם לַעֲשׂות לַאֲבותֵינוּ "לְמַעַן דַּעַת צִדְקות ה'" (מיכה ו, ה). ח. וּמַעֲשֵׂה מִרְיָם הַנְּבִיאָה. ט. וּמִצְוַת "וְזָכַרְתָּ אֶת ה' אֱלהֶיךָ כִּי הוּא הַנּתֵן לְךָ כּחַ לַעֲשׂות חָיִל" (דברים ח, יח). י. וּזְכִירַת יְרוּשָׁלַיִם תִּבָּנֶה וְתִכּונֵן בִּמְהֵרָה בְּיָמֵינוּ אָמֵן: אני חושב שהדברים הם ברורים. אם יש משהו שאינך מבינה שלחי כשאלת המשך ונענה לכל עניין לגופו. בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il