- הלכה
- דגים
בישול בשר ודג באותו תנור
שאלה
האם אפשר לאפות דג ובשר באותו תנור כאשר הם יבשים ומצופים פירורי לחם או ציפוי אחר? האם הדין שונה בתנור מוסדי (שהוא הרבה יותר גדול)? האם כשהתנור פועל במצב אדים או טורבו הדין ישתנה?
תשובה
אין לאפות לכתחילה דגים ובשר בבת אחת באותו תא אפילו בתנור יבש, קל וחומר בתנור אדים.
לתשובת הרב דב ליאור.
שימוש ב"מחבת סטקים"
הרב בנימין במברגר | כ"ב טבת תש"ע

אכילת גבינה אחרי דג טונה לספרדים
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ה טבת תש"פ
לאכול לוייתן ודולפין
הרב רואי מרגלית | י"ח מרחשון תשס"ה
הרחקות בין בשר ודגים
הרב חגי לרר | ט סיון תשע"ח

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

גילוח במוצאי תשעה באב
כ"ט תמוז תשס"ב

חתונה במסעדה פתוחה בשבת
ט"ז אב תשס"ב

ביטוח משלים
ב אב תשס"ב

פירוק אוהל בשבת
ט"ז אב תשס"ב

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

מה מברכים על פפאיה, צנובר, סברס, ליצ'י, קשיו, אננס ועוד
הרב יצחק בן יוסף | י שבט תשע"ט

ברכה על פרי האננס והבננה
הרב שמואל הולשטיין | ח אייר תשס"ט
ברכה על פירות יבשים
הרב פרופ' נריה גוטל | י"ד שבט תשע"ט

מה לעשות כשהתפילה מהירה?
הרב אליקים לבנון | י"ד שבט תשפ"ג

האם תורה שבעל פה היא המשנה? - המשך
הרב שמואל אריאל | י"ד שבט תשפ"ג
