• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

תלישת אניצי עור בשבת

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו כסלו תשע"ג
שאלה
בס"ד לרב שליט"א - שלום, פעמים רבות אני נתקל במצב בו עור הפנים שלי עומד להתקלף ואני, כמעט מבלי משים, נוגע בזה מדי פעם ועל ידי כך מזרז את היתלשות העור. האם הדבר אסור? בנוסף, פעמים רבות יש לי מציאות דומה עם עור השפתיים, אלא ששם אני תולש זאת באמצעות השיניים. האם הדבר אסור? אשמח למקורות בעניין. תודה רבה
תשובה
יש להקפיד בשבת לא לעשות כן. בין במקרה הראשון ובין במקרה השני. (אם נתלש מהשפתיים תוך כדי אכילה זה לא נורא, אסורה תלישה מכוונת.)